dijous, 31 de maig de 2012

Els nostres carrers

La perspectiva és l'art de representar objectes tridimensionals en una superfície bidimensional per a recrear la profunditat i la posició relativa dels objectes, donant una sensació de profunditat. És, també, la il·lusió visual que, percebuda per l'observador, ajuda a determinar la profunditat i la ubicació dels objectes a distàncies diferents. En el dibuix i altres àrees, la perspectiva simula la profunditat i els efectes de reducció dimensional i distorsió angular, tal com els apreciem a simple vista. Per analogia, també s'anomena perspectiva en el conjunt de circumstàncies que envolten l'observador, i que influeixen en la seva percepció o en el seu judici, d'aquí que es digui: "veure les coses amb determinada perspectiva". La paraula llatina prospicere significa "veure de lluny": un concepte tant senzill que va ser capaç de revolucionar el camp de les arts figuratives.


Extret de la Viquipèdia


Nosaltres hem fet les nostres perspectives i els nostres carrers imaginaris !!!


dimarts, 29 de maig de 2012

Autoretrat CM

Tal i com vam fer amb els alumnes de cicle inicial aquesta setmana amb els de cicle mitjà també hem treballat l'autoretrat. Ens hem observat en diferents miralls i seguidament ens hem dibuixat en el nostre bloc de dibuix.

No hem pogut fer les fotos de tots els dibuixos, però aquí us deixem una mostra.

dilluns, 28 de maig de 2012

Mondrian a Cicle MItjà

Seguint amb la nostra mirada als pintors del segle XX, aquests dies hem estat treballant tot observant l'obra de Mondrian. Sobretot les seves obres abstractes en les quals utilitzava la línia recta i els colors primaris: vermell, groc i blau.
Nosaltres hem fet els nostres propis quadres, utilizant el regle, i pintant amb ceres toves amb els colors primaris

diumenge, 13 de maig de 2012

La Nit Estelada de Vincent Van Gogh

Aquests dies amb els alumnes de Cicle mitjà hem estat revisant l'obra de Vincent Van Gogh, com utilitzava els colors, les seves pinzellades. Hem observat diferents obres, com ara Els Girasols, La cadira i altres quadres. Finalment ens ha impressionat i agradat el quadre de la nit estelada sobretot per el moviment, les pinzellades que va utilitzar. Ens hem posat mans a l'obra i hem fet les nostres nits estelades, amb més o menys estels cadascú ha fet la seva pròpia versió utilitzant pintura i pinzells amb un paper DIN A 3.

Els Girasols de Van Gogh
La nit estelada de Van Gogh